USS Gerald R. Ford Weapons Elevator Tusipasi o le a faʻateleina ia Oketopa talu ai

Si'i tioata

O le va'alele va'alele USS Gerald R. Ford (CVN 78) o lo'o fa'atautaia e va'a toso i le Vaitafe o James i le taimi o le suiga o le va'a i le aso 17 o Mati, 2019 Gerald R. Ford o lo'o fa'agasolo nei i lona avanoa pe a mae'a le luluina i Huntington Ingalls Industries-Newport News Shipbuilding. .Ata a le US Navy.

Ina ua tuua e le USS Gerald R. Ford (CVN-78) le Newport News Shipbuilding i le ogatotonu o Oketopa, na o nisi o ana Advanced Weapons Elevators o le a faʻaaogaina aʻo faʻaauau pea ona tauivi le Neivi i le faʻaogaina o le vaʻa, o le tala lea a le pule o le Fua a James Geurts i le Aso Lulu.

Ole Ford ole a toe fa'afo'i atu ile Neivi ma se numera e le'i fa'ailoaina ole Advanced Weapons Elevators (AWEs) o lo'o fa'agaoioia pe a tu'ua lona avanoa pe a mae'a le luluina (PSA).O loʻo galue foʻi le Neivi e faʻasaʻo se faʻafitauli faʻafuaseʻi na maua i le taimi o faʻataʻitaʻiga o le sami, lea i le tausaga talu ai na mafua ai ona toe foʻi Ford i le uafu aʻo leʻi oʻo i le PSA faʻatulagaina.

"O loʻo matou galulue nei ma le vaʻa i luga o le a le lifi e manaʻomia ona faʻamaeʻaina ina ia mafai ai ona latou faʻatinoina galuega uma ia Oketopa, ma mo soʻo se galuega e leʻi faia, pe faʻafefea ona matou faʻaleleia lena galuega i totonu. i le aluga o taimi, ”o le tala lea a Geurts i le taimi o le aufaasālalau i le Aso Lulu.

Sa i ai Geurts i le Newport News Shipbuilding e matamata i le aufaigaluega i le fanua i lalo ifo o le motu i luga o le fogafale lona lua o John F. Kennedy (CVN-79), lea ua fuafua mo se papatisoga mulimuli ane i lenei tausaga.O le PSA a Ford o loʻo faia i le Newport News yard e lata ane i le nofoaga faufale a Kennedy.

O lifi i luga o Ford o elemene mulimuli ia e manaʻomia ai galuega, o le tala lea a Geurts.E lua mai le 11 lifi ua mae'a, ma o lo'o fa'aauau pea galuega i le isi iva.O le a tuua e Ford Newport News ia Oketopa, o le tala lea a Geurts, faʻamatalaina lona sauni i le lumanaʻi e faʻalagolago i lenei aso e alu ese ai.

“E tatau ona tatou aoaoina le auvaa ma maua le auvaa ua faamaonia, solo ese le vaega o totoe o le vaa, ona ave lea o na lesona uma ma … sasaa atu i latou i le vaega o totoe o lenei mamanu” mo le vaega atoa o le Ford, o le tala lea a Geurts."O la matou fuafuaga o lena vaʻa taʻitaʻia e faʻamaonia uma tekinolosi ona faʻaitiitia vave ai lea o le taimi ma tau ma le lavelave e ave ai i luga o vaʻa mulimuli."

Ford ua fuafua mo le 2021 faʻapipiʻiina.O le taimi muamua na aofia ai le faʻamaeʻaina o le PSA i lenei taumafanafana ona faʻaalu ai lea o le vaega o totoe o le 2019 ma le 2020 e sauni ai le auvaa e faʻapipiʻi.

Ae ui i lea, i le taimi o le molimau i luma o le Konekeresi ia Mati, na faʻailoa ai e Geurts le aso e faʻamaeʻa ai le avanoa o Ford o loʻo tuleia i tua ia Oketopa ona o faʻafitauli o le lifi, faʻafitauli o le faʻaogaina o le masini ma le aofaʻi o galuega.Ole PSA e 12 masina ua fa'asolo atu ile 15 masina.Ole taimi nei ole Neivi o lo'o i ai se fa'asologa o taimi e fa'amuta e fa'aleleia ai AWE a Ford.2012

O le AWE o se vaega taua o le faia o le Ford-vasega e sili atu le mataʻutia e ala i le faʻateleina o le faʻasologa o vaʻalele i le 25 i le 30 pasene faʻatusatusa i le Nimitz-vasega vaʻalele.O fa'afitauli fa'akomepiuta i lifi i luga o le Ford ua taofia ai i latou mai le fa'aogaina sa'o.

Ua matua le leo tele le Neivi i le auiliiliina o le faafitauli i le malosi o le Ford, lea e aofia ai afi afi turbine autu o le vaʻa o loʻo faʻauluina e le ausa e gaosia e le Ford reactors e lua.O lo'o fa'agaoioi le reactors e pei ona fa'amoemoeina.Ae ui i lea, e manaʻomia e le turbine ni suiga e leʻi mafaufauina ma tele, o faʻamatalaga masani i le toe faaleleia na taʻu atu i le USNI News.

"O na mafuaʻaga uma e tolu - faia o fetuunaiga i le fale eletise faaniukilia lea na matou matauina i taimi o suʻesuʻega o le sami, faʻafetaui i galuega uma e maua pe a maeʻa le luluina ma faʻamaeʻaina le lifi - o loʻo masani uma i le taimi e tasi," Fai mai Geurts i le taimi o le molimau ia Mati.“O lea la, o Oketopa i le taimi nei o le matou fua faatatau sili lea.Ua logoina le va'a i lena mea.O loʻo latou faʻatinoina lena mea i le latou taamilosaga o toleniga mulimuli ane."

Ben Werner o se tagata faigaluega tusitala mo USNI News.Sa galue o ia o se tusitala tutoʻatasi i Busan, Korea i Saute, ma o se tusitala o le aufaigaluega e aofia ai aʻoaʻoga ma kamupani faʻasalalau lautele mo The Virginian-Pilot i Norfolk, Va., The State newspaper in Columbia, SC, Savannah Morning News i Savannah, Ga ., ma Baltimore Business Journal.Sa ia maua se faailoga o le tagata malaga mai le Iunivesite o Maryland ma se faailoga o le matuaofaiva mai le Iunivesite o Niu Ioka.


Taimi meli: Iuni-20-2019