Која е разликата помеѓу товарен лифт и патнички лифт?

Главната разлика помеѓу атоварен лифти апатнички лифтлежи во нивниот дизајн и наменетата употреба.

1. Дизајн и големина:
- Товарните лифтови обично се поголеми и поцврсто изградени во споредба сопатнички лифтови.Тие се дизајнирани да носат тешки товари, како што се стоки, опрема или возила.
- Патничките лифтови се генерално помали и естетски попријатни.Тие се дизајнирани да ги превезуваат луѓето удобно и ефикасно.

2. Тежински капацитет:
- Товарните лифтови имаат поголем тежински капацитет за сместување на тешки товари.Тие можат да се справат со товари кои се движат од неколку илјади фунти до десетици илјади фунти.
- Патничките лифтови имаат помала тежина бидејќи тие се првенствено дизајнирани да носат луѓе.Тие обично имаат ограничувања на тежината кои се движат од неколку илјади фунти до околу 5.000 фунти.

патнички лифт

3. Контроли и работа:

- Товарните лифтови често имаат рачни контроли, овозможувајќи му на операторот да го контролира движењето на лифтот и рачно да ги отвора/затвора вратите.Ова е корисно за утовар и истовар на стоки.
- Патничките лифтови обично имаат автоматски контроли, со копчиња за избор на подови и автоматско работење на вратите.Тие се дизајнирани за лесна и удобна употреба од страна на патниците.

4. Безбедносни карактеристики:
- Товарните лифтови се опремени со дополнителни безбедносни карактеристики за справување со транспортот на тешки товари.Тие може да вклучуваат армирани подови, поцврсти врати и специјални механизми за да се спречи движењето на лифтот ако вратите не се затворени правилно.
- Патничките лифтови имаат и безбедносни карактеристики, но повеќе се фокусирани на удобноста и удобноста на патниците.Тие може да вклучуваат копчиња за итно запирање, алармни системи и непречено забрзување и забавување за да се обезбеди удобно возење.

5. Правила и прописи за градење:
- Товарните лифтови подлежат на различни градежни правила и прописи во споредба со патничките лифтови.Овие шифри ги специфицираат барањата за тежинскиот капацитет, големината на вратата и другите безбедносни карактеристики врз основа на наменетата употреба на лифтот.

Севкупно, клучните разлики помеѓу товарните и патничките лифтови лежат во нивната големина, капацитет на тежина, контроли, безбедносни карактеристики и усогласеност со градежните кодови.Товарните лифтови се дизајнирани за тешка употреба, додека патничките лифтови даваат приоритет на удобноста и удобноста на патниците.

ВОВЕДУВАЊЕ НА НАПРЕДНА ЈАПОНСКА ТЕХНОЛОГИЈА-Патнички лифт

Шангај FUJI лифт во нацрт најнапредната технологија за лифтови од Japn. и приспособете ја врвната светска опрема. Производството на производи строго го имплементира европскиот стандард EN115, EN81, што е еднакво на Chian GB16899-1997, GB7588-2003 стандардот, а ние сме наградени со ISO9001 Сертификација на системот за квалитет од 2008 година, како и сертификати за производи со лого TUV, CE, кои се издадени од Јапонската асоцијација за следење технологија.

主产品6

Време на објавување: Мар-11-2024